Black Donuts keskittyy asiakkaisiin ja kansainväliseen kasvuun

Turun hovioikeus antoi tänään päätöksensä Nokian Renkaiden ja Black Donutsin välisessä rikosasiassa, jossa kymmentä Nokian Renkaiden entistä työntekijää syytettiin Nokian Renkaiden yrityssalaisuuksien rikkomisesta ja väärin käyttämisestä. Käräjäoikeuden tavoin hovioikeus hylkäsi kaikki Nokian Renkaiden vahingonkorvausvaatimukset. Hovioikeus myös lievensi tuomittujen tuomioita ja alensi Black Donutsille määrätyn yhteisösakon 100 000 euroon.

Hovioikeuden päätös on huojentava kaikille pienille, vahvaan asiantuntijaosaamiseen perustuville kasvuyrityksille. Kunnioitamme hovioikeuden päätöstä ja toimimme sen mukaisesti. Black Donutsin liiketoiminnan ja henkilöstön kannalta kaikkein tärkeintä oli saada pitkittynyt oikeusprosessi vihdoinkin päätökseen. Nyt voimme täysin keskittyä asiakkaisiimme, ydinosaamiseemme ja yrityksemme kasvuun.

Nokian Renkaiden alulle panema, vuosikausia kestänyt oikeusprosessi on ollut luonnollisesti raskas koko henkilöstöllemme, myös sille valtaosalle, joka ei ole ollut millään tavalla osallinen tapaukseen. Olemmekin äärettömän ylpeitä sinnikkäistä työntekijöistämme, jotka ovat antaneet ammattimaisen panoksensa yrityksemme ja asiakkaidemme eteen kohun keskelläkin. Olemme myös kiitollisia kaikesta tuesta ja luottamuksesta, joita sidosryhmämme ‑ osakkeenomistajat, rahoittajat ja asiakkaamme ‑ ovat osoittaneet meille koko pitkän oikeusprosessin ajan.

Kahdeksan toimintavuotensa aikana Black Donuts on kehittynyt pienestä start-up-yrityksestä kansainvälisesti arvostetuksi rengasteknologiaorganisaatioksi. Meillä on vahva ja monipuolinen huippuosaajien tiimi, tyytyväinen asiakaskunta sekä täydet mahdollisuudet jatkaa kasvuamme yhdeksi maailman merkittävimmistä rengasteknologiayhtiöistä.

Uskomme, että ikävistäkin kokemuksista voi ammentaa jotakin hyvää. Näemme oikeusprosessin myös arvokkaana opetuksena. Olemme uudistaneet organisaatiorakenteemme, terävöittäneet prosessejamme ja lujittaneet sisäistä valvontaamme sekä varmistaneet, että yhtiömme linjauksia noudatetaan organisaatiomme kaikilla tasoilla ja kaikissa toiminnoissa. Edellytämme vastaavaa tinkimättömyyttä myös kaikilta kumppaneiltamme.

Toimintafilosofiaamme emme ole muuttaneet. Black Donuts on rohkea rengasalan edelläkävijä ja olemassa asiakkaitaan varten. Tämä jatkuu tästä eteenpäinkin: parantamalla jatkuvasti omaa toimintaamme, tarjoamalla innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja, investoimalla ihmisiin ja teknologiaan sekä tukeutumalla äärimmilleen hiottuun kumppaniekosysteemiimme tuotamme parasta arvoa asiakkaillemme.

 

Pirkkalassa, 19.6.2019

Black Donuts Engineering Oy

SHARE THIS